Langkah Mudah untuk Membuat Nugget Telur Puyuh, Lezat
Adakah anda ingin melihat resipi mee telur paling popular? Sedap. Resipi mee telur yang sangat lazat diidamkan oleh sesetengah orang di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada anda. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet dengan telefon bimbit untuk mendapatkan maklumat tentang imej yang boleh dijadikan inspirasi. : Kali ini saya akan kongsikan tutorial cara memperkenalkan cara membuat Nugget Telur Puyuh Anti-Fail supaya tidak susah dan juga tidak mudah. Jika rawatannya kurang baik, hasilnya tidak memuaskan; malah lebih tidak selesa. Malah, sekeping telur rai yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh menyelerakan.
Terdapat beberapa perkara yang mempengaruhi rasa nugget telur puyuh, pertama jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar sebelum dimasak dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat telur dadar asam yang lazat di mana-mana, kerana apabila anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi sesuatu yang istimewa. Di bawah adalah gambar Egg Nugget yang boleh anda jadikan inspirasi.
Bilangan hidangan untuk membuat kuning telur adalah 3-4 orang. Jadi pastikan dos ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.
Selain itu, masa memasak jalur kuning telur dianggarkan sekitar 20 minit.
Nah, kali ini kita cuba, datang dan buat telur dadar sendiri di rumah. Dengan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini dapat membantu anda dan keluarga anda sihat. Anda boleh menyediakan kuning telur dengan 6 jenis bahan 5 5 langkah penyediaan. Cara menyediakan hidangan.
#telurantarabangsa #goldapron2020 Biasanya telur puyuh direbus dan kemudian direbus bersama cili atau kicap. Tetapi kali ini saya membakar dan melukis dengan tepung, roti untuk anomali. Anak kecil pun boleh makan bersama sebab tak pedas. Bersenang-senang, mudah. Sudah tentu jika #dahlapar ingin menyelesaikan sesuatu dengan cepat dan mudah.
Bahan-bahan dan rempah ratus untuk membuat nugget telur kemiri.
- 2 bungkus telur puyuh (cuci bersih sebelum masak)
- 4 sudu besar air (untuk bancuh tepung)
- 3 sudu besar tepung goreng bistar (perasa asli)
- 1/2 cawan serbuk roti
- 1/2 cawan mentega goreng
- 1/2 periuk kecil air (untuk telur rebus)
Langkah-langkah membuat telur puyuh
- Basuh dahulu telur puyuh. Kemudian masukkan ke dalam periuk dengan air dan rebus selama 10 minit. Keluarkan air mendidih selepas 10 minit, basuh dengan air paip. sejuk. Kemudian kupas telur.
- Buat tepung. Bancuh dengan air, kemudian rendam seluruh permukaan telur.
- Kemudian gris dengan serbuk roti.
- Panaskan minyak, goreng hingga sejuk atau kuning. Jangan tunggu lama-lama, uruskan nanti. . Angkat dan perah minyak.
- Dia sedia berkhidmat. Ia boleh dihancurkan dengan sos dan mayonis. Semoga berjaya 😍👍.
mereka? Mudah atau tidak? Jadi buat kepingan telur talium yang boleh anda buat di rumah. Semoga berjaya!